FINAS open day..... you are welcome..!

Pada 31 hb Januari 2009 dan 1 Februari 2009, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) akan mengadakan Hari Terbuka FINAS di Kompleks Studio Merdeka, Jalan Hulu Kelang sempena Majlis Perasmian Studio Mixstage Dolby Digital pada 1 Februari 2009. Pelbagai program menarik menanti anda terutamanya Tayangan Filem-Filem Tempatan dan Dokumentari, sesi uji bakat lakonan drama dan filem, bengkel perfileman, sesi beramah mesra bersama artis terkenal dan banyak lagi acara-acara menarik akan di adakan. So.. kepada anda yang berada di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor, jangan lepaskan peluang anda untuk sama-sama menghadiri Rumah Terbuka FINAS 2009 yang julung-julung kali di adakan ini. Nantikan kemunculan artis-artis terkenal Malaysia di FINAS... jangan lupa..

TAYANGAN FILEM TEMPATAN

Turut tersenarai dalam jadual Hari Terbuka FINAS pada 31 hb Januari 2009 dan 1 Februari 2009 ini, ialah Tayangan filem-filem tempatan secara percuma di Pawagam Mini P.Ramlee Finas. Turut diadakan juga sesi bertemu peminat dan sesi fotografi..

31 Jan 09 & 1 Feb 09
11.00 pagi - 2.00 petang
Filem Histeria Arahan James Lee
Masuk Percuma


31 Jan 09 & 1 Feb 09
2.00 petang - 5.00 petang
Filem Los & Faun arahan Afdlin Shauki
Masuk Percuma31 Jan 09 & 1 Feb 09
5.00 petang - 7.00 malam
Filem Cicakman 2 : Planet Hitam arahan Yusry KRU
Masuk Percuma

Selain daripada tayangan filem-filem tempatan, turut juga ditayangkan filem-filem dokumentari seperti Making The Cut, The Woodsmiths dan Pipe Dreams. Dokumentari-dokumentari ini sebenarnya dokumentari yang dihasilkan oleh beberapa orang karyawan muda tempatan yang mendapat kerjasama daripada Discovery Channel dan FINAS dan ia telahpun ditayangkan di saluran Discovery Channel.. so kepada anda yang ingin menonton dokumentari terbaik ini, jangan lupa datang ye ke pawagam Mini P.Ramlee Finas pada 31 Jan 09 dan 1 Feb 09, bermula dari pukul 11.00 pagi hingga 7.00 malam. Selain itu, pelbagai acara menarik yang lain turut diadakan..


Sila klik laman ini untuk melihat jadual penuh aturcara program
http://www.sinemamalaysia.com.my/main/index.php?mod=announcement&id=1902


sp/s : so kepada anda.. jangan lupa datang ye hujung minggu ini di FINAS... Anda pasti terpegun dengan suasana baru FINAS yang pasti memukau pandangan..

Catat Ulasan

2 Ulasan

Tanpa Nama berkata…
Hi Amy Ikram,
saya teruja betul dgn event FINAS ni. So, I pun terus buat posting mengenai event ni juga. Since saya dapat tahu mengenai event ni dari website saudara, so saya pun ada buat link ke website saudara. Hope it is okay with you :)

Meet Artists at Hari Terbuka FINAS 2009 at Kompleks Studio Merdeka
Amy Ikram berkata…
semua dijemput hadir 2 hari...

banyak acara menarik menanti anda..