CIN-TA SERLAH BAKAT AMIR JAHARI 'FROM SAGA WITH LOVE'

Pencipta lagu Malaysia terkemuka, Amir Jahari muncul sekali lagi dengan sebuah lagu tema (OST) untuk sebuah drama From Saga With Love lakonan Fimie Don , Sophie Koshka , Ikmal Amry & Siti Khadijah, terbitan Red Com, siaran di Viu. 

“Ketika saya diberitahu oleh bekas pengurus saya, Joe Lee, bahawa Red Com ingin saya mencipta lagu OST untuk drama mereka, saya sangat bersemangat kerana saya tahu Red Com terkenal dengan penghasilan drama yang unggul dan kekal dalam ingatan. Sudah tentu, saya ingin menyumbangkan hasil kerja saya kepada projek mereka.” kata Amir Jahari.

Beliau juga mendedahkan, “Sebenarnya, saya telah mengemukakan dua demo lagu, khas untuk OST drama ini. Tetapi saya juga mempunyai sebuah lagu lama yang ingin saya sertakan dalam album saya, dan saya rasa ia sangat sesuai untuk drama ini. Dengan gembiranya, mereka juga menyukainya. Jadi mereka memilih lagu itu, yang diberi nama CIN-TA untuk digunakan dalam drama ini, dalam versi rakaman secara langsung atau live.”

Menurut Amir , "Biasanya, apabila orang mendengar lagu-lagu cinta, mereka mungkin merasa mual. Oleh itu, semasa saya mencipta lagu ini, saya ingin menyampaikan perasaan cinta yang sejati. Cinta bukan hanya tentang hubungan romantis, tetapi juga tentang kasih kepada makhluk lain, haiwan, alam sekitar, cinta untuk berbuat kebaikan sesama manusia. Yang terpenting, cinta kepada Pencipta, kerana itulah cinta yang sejati yang memberikan kita ketenangan sejati," katanya.Dengan penampilan yang mengesankan dan mesej yang mendalam, lagu CIN-TA dalam versi live ini pastinya akan menyentuh hati penonton drama ini. From Saga With Love menceritakan tentang seorang pengaruh media sosial yang bercita-cita tinggi, Karma, cuba untuk menipu jalan masuk ke dalam peranan sebagai jurubahasa bagi pelakon A-list, Bianca Rozario. Semasa lawatan Bianca ke Jepun, Karma terpaksa melakukan segala yang mungkin untuk mengekalkan pekerjaannya, sambil menjalankan tugasan rahsia dari ibu Bianca, Kathy, untuk mencari maklumat tentang kehidupan cinta Bianca. Dengan pengarah video Bianca, Bob dan Sham, seorang rakyat Malaysia di Jepun yang pendiam, yang terjebak dalam kekalutan ini, apa yang berlaku adalah satu rangkaian masalah yang lucu, penyelesaian yang gila, dan pelbagai kerumitan romantik. 


Sebagai sebuah kesinambungan daripada Hasrat, projek OST beliau untuk filem Imaginur, CIN-TA telah menandakan satu langkah penting dalam kerjaya Amir Jahari, serta menunjukkan hubungan yang terjalin di antara bakat tempatan dan industri hiburan yang berkembang. 


Sebuah klip audio penuh ‘CIN-TA’ (Live Version) – OST FROM SAGA WITH LOVE telah berada di saluran youtube Luncai Emas dan juga di semua saluran digital yang tersedia seperti Spotify, Apple Music ,Deezer, dan muat turun di Itunes Store.


Selaku label edaran, Luncai Emas berharap single CIN-TA ini sekali lagi meraih perhatian semua pendengar dan berharap bahawa projek ini akan memikat penonton dan menyampaikan mesej cinta yang mendalam kepada semua.

Catat Ulasan

0 Ulasan