Hari Pertama Tayangan 2 ALAM .. kutip RM 2 Juta??.. Propa ke?

Baru bermula tayangannya semalam, filem terhebat Dr Rozmey, 2 Alam dikatakan telah mengutip kutipan tertinggi 'pecah panggung', RM 2 juta dalam tempoh 1 hari tayangannya. Laporan itu dikeluarkan akhbar Kosmo hari ini melalui iklan yang dibeli produser sensasi itu. Benarkah andaian itu?. Atau sekadar propa ( pembohongan) yang nyata?. Ketika membuat tinjaun di laman online GSC ( Golden Screen Cinemas), didapati hanya sebilangan kerusi sahaja dijual dan ini membuktikan 2 Alam tidak pecah panggung seperti yang diwar-warkan!. Jika 1 hari tayangannya dikatakan RM 2 juta, maka jika ditayangkan 20 hari maka filem itu akan menjangkau RM 40 juta seperti yang disasarkan. Apakah rakyat Malaysia akan menonton banyak kali filem 2 Alam ?. Tepuk dada tanya selera.

Ditayangkan sehari sebelum 2 Alam, filem Harry Porter & The Deathly Hallows: PT 1 telah mengatasi jualan tiket filem 2 Alam. Yang mana betul?. Harry Porter atau 2 Alam?. Anda sendiri boleh memikirkannya bukan?.

p/s: sampai sekarang aku nk beli online Harry Porter tak dapat!! Full panggung dari tengahari sampai tengah malam. Kalau Harry Porter mengutip RM 40 juta atau filem Hikayat Merong Mahawangsa terbitan KRU baru aku percaya!!! Tak gitu?

Klau nk tau statistik 2 Alam, anda yang ada akaun GSC, bolehlah check sendiri la ye...

Catat Ulasan

2 Ulasan

EMANNUAR berkata…
baru lepas tgk HP 2 malam lepas. heeee.
propa laa dr. Rozmey tu. tk lalu nk baca statement dia lagi.
Amphenous berkata…
yer kew???macam semalam orang laie ramai tgk Harry Potter ader ler....keh3,...